Budapesti Fegyház és Börtön

Budapesti Fegyház és Börtön

Budapesti Fegyház és Börtön

Budapesti Fegyház és Börtön

Referenciák, Egyéb létesítmények

Budapesti Fegyház és Börtön

Jellemzők

 A Budapesti Fegyház és Börtön Magyarország egyik legnagyobb, országos hatáskörű büntetés-végrehajtási intézete, mely európai mércével mérve is a legnagyobbak közé tartozik. Az intézet alapfeladata a fegyház és börtön fokozatban kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtása a felnőtt korú férfi elítéltek vonatkozásában, emellett előzetesen letartóztatott és nem jogerős ítélettel rendelkező férfi fogvatartottak elhelyezését is biztosítja.

 Három objektumból áll az épület:

Az „A” objektum csillag alaprajzú, történelmi épület, amely  eredeti funkcióját tekintve két elhelyezési körletet foglal magába. A „B” objektumban átlagosan 1000 fogvatartott elhelyezését biztosító fogvatartási körlet működik. A „C” objektum területén találhatók a fogvatartottak foglalkoztatására létrehozott önálló gazdasági társaság, a BUFA Kft. épületei, valamint az intézet kutyatelepe.

 Feladatok:

 A KRAFT FM Kft. feladata a „B” objektum konyhájában lévő gázüzemű készülékek, elektromos konyhai gépek, hűtőkamrák vízlágyítók, szivattyúk, mérlegek, légtechnikai berendezések, konyhai hűtéstechnika karbantartása.